آویشن درجه یک
خواص درمانی آویشن :
خشک کننده، خوشبو کننده، ضد سم و ضد نفخ شکم، برطرف کننده حالت ترشی معده، در اصفهان آن را آیشوم می نامند پودر شده آن را بر روی غذا، مخصوصا عدسی می ریزند. گل های خشک شده آن خاصیت مقوی معده، نیروبخش، قاعده آور، ضد تشنج و درد، خلط آور و کمی عرق آور است و دم کرده حدود ۳۰ گرم گل خشک آن در یک لیتر آب برای درمان نزله پیران اثر شدید دارد. برای سیاه سرفه و برونشیت و درد اعصاب هم اثر بسیار خوبی دارد.
ضماد برگ های تازه و گل آویشن کوهی برای روماتیسم و ورم مفاصل بسیار موثر است که باید گل و برگ تازه را له کرد و روی شعله آن را گرم کرد و در حالت گرم بودن آن را روی محل مورد نظر قرار دهند.
جوشانده آویشن با آب کرفس برای دفع سنگ کلیه و مثانه و رفع مشکل ادرار کردن مفید است. اگر با پنیر تازه مصرف شود موجب چاق شدن بدن می گردد. عصاره آن اثر بی حس کننده موضعی دارد و برای دفع اثر گزش حشرات مفید است و در ضمن اثر آنتی سپتیک دارد. مخلوط آویشن و زیره در روغن زیتون برای دفع برآمدگی ناف اطفال و باد شکم مصرف و به آن مالیده می شود.
نسخه درمانی آویشن برای سرماخوردگی
هنگامی که دچار سرماخوردگی و عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی می شوید، می توانید یک قاشق غذاخوری گل ختمی و یک قاشق غذاخوری آویشن را در دو لیوان آب بجوشانید تا حجم آن به یک لیوان برسد. این جوشانده را صاف کرده با دو قاشق عسل شیرین و میل کنید.
بخور آویشن: ۱۰ گرم گیاه خشک آویشن را در نیم لیتر آب بجوشانید و بخور حاصل از آن را استنشاق کنید.
برای کاهش سرفه: ۱۰ تا ۲۰ گرم گیاه خشک را با یک لیتر آب جوش دم کنید و از آن روزی سه فنجان صبح، ظهر و شب بنوشید؛ در صورت تلخ بودن می توان با آب رقیق شده یا عسل مصرف کرد.
نکته :
توصیه می شود زنان حامله از این گیاه معطر فقط در حد چاشنی استفاده کنند و از زیاده روی در مصرف آن خودداری کنند.
Leave a review